Україна відновить переміщення вантажів в районі АТО після повернення захоплених підприємств, припинення вогню і відведення зброї / Фото УНІАН

Україна відновить переміщення вантажів через лінію зіткнення в районі АТО після повернення захоплених бойовиками підприємств в окремих районах Донецької та Луганської областей, припинення вогню і відведення важкого озброєння та артилерії. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

«Ми говоримо – поверніть, будь ласка, підприємства українським власникам – незалежно від того, чи це державна форма власності, бо і державну форму власності також захопили, чи правова форма власності. Забезпечте 1 та 2 пункт Мінських угод, це означає припинення вогню та відведення важкої техніки та артилерії – і ми знімаємо обмежувальні заходи з переміщення вантажів через лінію зіткнення», - заявив він.

Читайте такожФріз відповіла Гризлову на заяву про транспортну блокаду ОРДЛО

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, РНБО на засіданні сьогодні, 15 березня, ухвалила рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування у зоні АТО до повернення бойовиками під юрисдикцію України захоплених підприємств, вартість яких оцінюється в 2 млрд доларів.

Після засідання секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що на виконання рішення Ради нацбезпеки та оборони буде перекрито всі автомобільні та залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування в зоні АТО.

Крім того, РНБО доручила МВС, Нацполіції, Національній гвардії та СБУ вжити додаткових заходів з посилення громадської безпеки та протидії диверсійним і терористичним проявам.