На думку адвоката, обшук провели незаконно / скріншот

Заступник та адвокат головного редактора видання "Страна.юа" Ігоря Гужви назвали справу проти нього сфабрикованою.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За їх словами, Гужві давно погрожували, його телефон прослуховували, а самого переслідували. Адвокат наполягає - обшук провели незаконно, адже не було відповідної ухвали суду.

Також вони заявили, що повідомлення про підозру досі не вручили. І взагалі, на їхню думку, у цієї справи немає перспективи.

Як повідомляв УНІАН, головного редактора видання "Страна.юа" Ігоря Гужву затримали увечері 22 червня 2017 року після обшуків у його редакції. На своїй сторінці в Facebook генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Гужву затримали після того, як він вимагав та отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика.

Читайте такожВ "Опоблоці" готові взяти Гужву на поруки

Пізніше глава "Радикальної партії" Олег Ляшко повідомив, що мова йде про компромат на члена його політсили, нардепа Дмитра Лінька. Сам Гужва заперечує всі звинувачення і каже, що його підставили. За словами Ігоря Гужви, його затримання - це заздалегідь спланована провокація проти нього і видання, яким він керує.

"Ще в середині квітня мені сказали, що проти мене порушено справу щодо вимагання у якогось народного депутата. Я тоді здивувався цієї інформації, бо нічого такого навіть і близько не було", – повідомив він. "Але в кінці квітня до мене надійшли пропозиції зняти з сайту за великі суми кілька матеріалів про Ляшко. Я відмовився", – заявив Гужва.