Пушков пропонує дзеркально відповісти на пропозицію Турчинова / фото УНІАН

Глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков запропонував відповісти на пропозицію секретаря РНБО України Олександра Турчинова щодо пропуску росіян лише з біометричними паспортами. Про це російський політик написав у своєму Twitter. 

Читайте такожТурчинов "за" введення віз для росіян вже цього літа (відео)

"Росія повинна дзеркально відповісти на ускладнення в'їзду російським громадянам до України, оголошене Турчиновим. Україна заплатить за це більшу ціну", - йдеться у повідомленні Пушкова.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 24 червня Турчинов заявив, що у громадян Росії під час перетину кордону з Україною відбиратимуть біометричні дані. Він наголосив, що Держприкордонслужба України готується до пропуску громадян РФ за біометричними паспортами, а також до відбору у них біометричних даних.

"Прикордонники розраховують технічні деталі, розраховують, яка потрібна ще матеріально-технічна допомога, щоб, поки уряд визначається із введенням візового режиму, забезпечити пропуск по біометричним паспортам, при перетинанні будь-яким росіянином (кордону, — УНІАН.) відбирати у нього ідентифікаційні ознаки — або відбитки пальців, або сітківку ока. Ця технічна робота ведеться. Я сподіваюся, що уряд фінансово підтримає цю роботу, яка дасть результат, ми вважаємо, протягом місяця, коли буде фінансування", - сказав Турчинов.