Володимир Путін / REUTERS

У Кремлі заявили, що під «русофобією» влади України розуміють використання «псевдоросійської загрози» як важеля тиску і маніпулювання європейськими політиками.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

«Що стосується русофобії як єдиного товару, який зараз просуває нинішня київська влада, про що говорив президент, то малося на увазі нагнітання цієї самої русофобії і використання псевдоросійської загрози як основного важеля тиску і маніпулювання європейськими політиками», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, що мав на увазі Путін під русофобією, якою торгує керівництво України.

Відео дня

Читайте такожГеращенко відповіла на слова Путіна про "русофобію"

10 липня президент РФ Володимир Путін заявив, що керівництво України торгує «русофобією» і розділяє Україну і Росію.

«Інтереси Росії та України, інтереси російського і українського народів, я в цьому глибоко впевнений, просто повністю переконаний, збігаються. Не збігаються, може, тільки інтереси сьогоднішнього керівництва України і деяких політичних кіл сьогоднішньої України», - сказав він,

Путін наголосив, що Україна і Росія зацікавлені у співпраці та об'єднанні, у розвитку своїх економік, тому що багато чого їм дісталося ще з радянських часів - кооперація, єдина інфраструктура, єдина енергетична система, транспорт.

«На жаль, наші українські сьогоднішні колеги вважають за необхідне цим знехтувати. У них залишився один товар, яким вони успішно торгують, - це русофобія, і ще вони торгують політикою розділу Росії і України, розтягування двох народів і двох держав. Комусь це подобається на Заході, хтось вважає, що не можна ні в якому разі допустити зближення на будь-якої ґрунті Росії і України, тому сьогоднішнє українське керівництво активно і не без успіху торгує цим товаром», - сказав Путін.