Спецпредставник США відзначив

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Курт Волкер заявляє, що у США розуміють, що на сході України відбувається російська агресія.

Про це він сказав журналістам на брифінгу у Краматорську.

Коментуючи сподівання представників місцевої громадськості, що міжнародна спільнота допоможе Україні змусити РФ покинути Донбас та закрити кордон, Волкер заявив: "Я теж сподіваюся".

Відео дня

"Ми усі хочемо бачити, щоб Україна відновила свої територіальні межі і щоб місцеві жителі знову жили нормальним та мирним життям", - сказав Волкер.

Читайте такожНа Донбасі не заморожений конфлікт, а гаряча війна - Волкер

Також він погодився зі словами, що в США є чітке уявлення, що в Україні відбувається не громадянська війна, а російська агресія. "Так, ми розуміємо", - заявив Волкер.

"Ми бачили, що сталося. Ми розуміємо, у який спосіб цей конфлікт розпочався, ми розуміємо, у який спосіб цей конфлікт сьогодні контролюється. І саме тому це важливо, якщо Сполучені Штати стануть більш задіяними. І ми намагаємося знайти спосіб, аби змінити стратегічні перспективи з метою того, щоб прийняти інші рішення і перейти до того, щоб побачити відновлення української території", - додав він.