фото УНІАН

Солом'янський суд Києва продовжив позафракційному народному депутату Бориславу Розенблату запобіжний захід до 17 жовтня 2017 року, повідомляє "5 канал".

В ході засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко заявив, що парламентарій може виїхати з України, так як має майно в Німеччині: "Борислав Соломонович, згідно його декларації і свідченнями, має певне майно іншій державі. Держава Федеративна республіка Німеччина. Воно дозволяє безпроблемно існувати на території іншої держави".

Розенблат сказав, що тікати не збирається.

Відео дня

"Я готовий сьогодні до вашого будь-якого рішення. Я перебуваю тут і буду відстоювати свою честь і гідність. Всі 48 років свого життя я займався чесним бізнесом, я займався своїми справами, я ніколи не притягувався до кримінальної відповідальності, ніколи не давав і не брав хабарів", – заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину. За версією слідства, злочин скоєно за участю народних депутатів.

Встановлена вірогідна причетність Розенблат (виключений з фракції БПП) і Максима Полякова ("Народний фронт"). 11 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення цих депутатів до кримінальної відповідальності, але відмовила у наданні згоди на їх затримання і арешт. 18 липня Солом'янський райсуд Києва призначив Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн грн застави і заборонив без дозволу слідчого покидати Київ чи Житомир. Крім того, суд задовольнив інші умови, щодо яких просили прокурори, а саме - зобов'язав Розенблата носити електронний пристрій контролю, здати на зберігання закордонний паспорт та інші документи, які дають право на в'їзд/виїзд з України.