Чоловік вимагав 70 тисяч доларів хабара / фото facebook.com/LarysaSargan

Голову земельної комісії Фастівської міської ради викрито у вимаганні 70 тис. доларів США хабара.

Про це прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, «Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (надання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням)».

Відео дня

Читайте такожНачальник відділу Нацполіції Харківської області попався на хабарі

Як повідомила Сарган, досудовим розслідуванням встановлено, що «депутат Фастівської міської ради, голова місцевого осередку політичної партії «Радикальна партія О. Ляшка», голова земельної комісії Фастівської міської ради вимагав у голови релігійної організації неправомірну вигоду у вигляді 70 тис. доларів США за прийняття позитивного рішення міською радою та підпорядкованою йому земельною комісією щодо виділення в оренду релігійній організації території кладовища площею 1,5 га».

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання частини неправомірної вигоди у сумі 15 тис. доларів.

Сарган додала, що проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, вирішується питання обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.