Ілюстрація / REUTERS

У Полтаві правоохоронці у суботу, 19 серпня, затримали під час отримання хабара від нелегальних торговців поліцейського і працівника інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста при Полтавській міській раді.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив начальник відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Полтавської області Віталій Бойко.

Читайте такожНа Донеччинні в.о. ректора одного з вишів привласнив понад 3,2 мільйонів

Відео дня

За словами прокурора, вказані особи налагодили схему систематичного отримання неправомірної вигоди від підприємців, які здійснюють торгівлю за територією центрального ринку Полтави. Суми щомісячної винагороди мали складати від 100 до 1000 гривень з кожного підприємця, в залежності від виду товарів та місця торгівлі.

За даними прес-служби СБУ, загальна сума щомісячної зібраної «данини» сягала ста тисяч гривень.

У випадку не сплати вказаних коштів, підозрювані погрожували підприємцям притягненням до адміністративної відповідальності та вилученням товару.

У рамках досудового розслідування співробітники СБУ перевіряють наявну інформацію щодо причетності до вимагання грошей окремих керівників затриманих поліцейських.

Після отримання неправомірної вигоди вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням). У ході обшуку в них вилучено понад 7000 грн. Досудове розслідування триває.