Президент Румунії Траян БЕСЕСКУ звернувся сьогодні до європейських країн із закликом провести розслідування "репресій" в сусідній Молдові.

Як передає РІА «Новости», ця заява прозвучала у зв`язку з нещодавніми заворушеннями в Кишиневі, що виникли через незгоду опозиції з результатами виборів до парламенту, що пройшли 5 квітня.

Румунський лідер заявив, що в останні дні в Молдові мали місце "порушення прав людини і свободи висловлювання думок", що, на його думку, вимагає проведення розслідування під міжнародним контролем.

Відео дня

"Каральні заходи, порушення прав людини і свободи висловлювання думок, вигнання журналістів і звинувачення, кинуті у бік Румунії, змушують Румунію закликати до проведення європейського розслідування з метою встановити, хто несе відповідальність за репресії", що проводилися в останні декілька днів, - заявив Т.БЕСЕСКУ, виступаючи в парламенті.

"Якщо гоніння продовжаться, Румунія розгляне можливість надання гуманітарної допомоги і захист людей, яким загрожує фізична небезпека", - сказав румунський лідер. Т.БЕСЕСКУ також підкреслив, що Румунія не дозволить "перетворити Пруть (прикордонну річку між Румунією і Молдовою) в нову залізну завісу".