У готелях за кордоном ведеться трансляція каналу "Україна24", який насправді є російським. Про це написала у Facebook глава парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Вона зазначає, що "Україна24" майже цілодобово показує один формат - "Секреты женского счастья".

"Така собі студія в стилі 80-х років, де жіночки на фоні пластикових фруктів у вазі, оце от розмірковують про "список из 140 требований к настоящему мужчине" і подібну пургу... цей прекрасний формат періодично змінює ще лише одна не менше дебільна програма про молекулярну кухню, де перестарілий хімік заморожує в трубочках апельсиновий сік і викладає його на тарілку за допомогою шприца у вигляді спагеті", - пише Сюмар.

Відео дня

Також вона пише, що після перегляду кількох хвилин такого телеканалу українці видаються "якимись аборигенами якихось ще не відкритих островів, явно розумово відсталими".

Читайте такожЖурналісти дізналися про мотиви запуску нового телеканалу Прямий

"Повертаюся додому. Починаю з'ясовувати, хто ж готує такий от продукт від імені України на закордон. Виявляється, все просто - це російський канал. Який називається Украіна24 на фоні жовто-блакитного прапору. І який поширюють в готельних мережа- інших країн", - підсумовує нардеп.

У зв'язку з цим депутат вирішила написати запити до Міністерства закордонних справ і посольства з питанням про те, що було зроблено, щоб не дозволити росіянам використовувати бренд України і яка загалом ситуація з поширенням у кабельних мережах інших країн українського ТБ.