Член парламентської фракції Партії регіонів, міністр фінансів опозиційного уряду Микола АЗАРОВ піддав критиці розпорядження Кабінету міністрів України про фінансування за рахунок коштів Стабілізаційного фонду спорудження пам`ятника гетьманові Івану Мазепі в Києві (розпорядження Кабінету міністрів України від 8 квітня 2009 року № 412-р).

Про це йдеться у переданій УНІАН прес-службою М.АЗАРОВА заяві народного депутата.

У заяві М.АЗАРОВ також негативно оцінює наміри уряду виділити зі Стабфонду гроші на створення культурно-музейного комплексу «Мистецький арсенал», проведення виставкових заходів і підтримку «сільськогосподарської консультативної служби».

Відео дня

«Стабілізаційний фонд Державного бюджету відповідно до «антикризового закону» від 31 жовтня 2008 року створювався для активізації внутрішнього попиту на продукцію вітчизняної промисловості і збереження робочих місць», - нагадав М.АЗАРОВ.

Проте, зазначив депутат, «пройшло п`ять місяців з моменту ухвалення закону, йде четвертий місяць виконання бюджету, але досі не розпочато фінансування зі Стабілізаційного фонду жодного інфраструктурного проекту, жодної програми підтримки агропромислового комплексу, житлового будівництва, фінансового лізингу для авіабудування і агропрому, оборонного замовлення тощо».

У зв`язку з цим М.АЗАРОВ констатує, «що ніякої організації роботи з наповнення і ефективного використання Стабілізаційного фонду немає».

При цьому народний депутат висловив упевненість, що «у платників податків є всі підстави обуритися і вимагати від уряду, щоб кошти Стабілізаційного фонду використовувалися за цільовим призначенням, під жорстким контролем суспільства».

«Комітет з фінансів і банківської діяльності Верховної Ради ні за що не затвердить таке розбазарювання коштів Стабфонду (використання коштів Стабфонду повинне узгоджуватися з профільним комітетом ВР - УНІАН), тому що де-юре воно є неправомірним і нецільовим, а де-факто – абсурдним», - вважає М.АЗАРОВ.