фото Цензор.НЕТ

Українська сторона в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі в Мінську продовжує пропонувати обмін заручниками за формулою "313 на 88" осіб.

Про це член гуманітарної підгрупи ТКГ щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила в соціальній мережі Facebook.

Читайте такожСвіт недостатньо жорстко реагує на утримання заручників на Донбасі - Геращенко

Відео дня

"Також закликаємо негайно розблокувати звільнення заручників. Вже давно завершилася верифікація осіб, які ні за які коврижки не бажають переміщатися в ОРДЛО. Верифікація називалася як передумова звільнення, й ми апелюємо до ОБСЄ, так само закликати всі сторони негайно розблокувати процес звільнення заручників. Вже два місяці ми очікуємо відповіді РФ і контрольованих ними ОРДЛО на цілком конкретну пропозицію передачі 313 осіб на 88 заручників, яких підтвердили ОРДЛО. Ми також наполягаємо на тому, щоб і координатор ОБСЄ займав більш активну, а не спостережну позицію у звільненні заручників", - наголосила Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 13 жовтня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що бойовики на окупованих територіях Донбасу утримують у заручниках 152 українських громадянина, ще 404 вважаються зниклими безвісти.