У Білорусі відповіли на слова Трампа за

У Білорусі вважають, що успіх переговорів щодо Донбасу не залежить від місця їхнього проведення.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, коментуючи слова президента США Дональда Трампа про зміну місця переговорів щодо Донбасу.

"Не Білорусь напрошувалася як майданчик для проведення переговорів щодо України, а керівники країн нормандської четвірки висловили прохання до Лукашенка прийняти у себе учасників зустрічей щодо врегулювання українського конфлікту", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожПредставник України у ТКГ розповіла про реакцію росіян у Мінську на закон щодо деокупації

За словами Макея, на відміну від інших, Білорусь "за лаврами миротворця не женеться". Також він нагадав, що Лукашенко неодноразово пропонував варіанти врегулювання "кризи", в тому числі готовність забезпечити контроль білоруськими миротворцями українсько-російського кордону й лінії зіткнення.

"Навряд чи що-небудь залежить від місця проведення переговорів. Переговори щодо України можна перенести хоч в Антарктиду, якщо буде впевненість у їхньому успіху. Але для появи цієї впевненості треба, щоб всі залучені до конфлікту сторони, а також нібито "сторонні", але вельми зацікавлені держави були щиро націлені на припинення кровопролиття", - підсумував Макей.

Як повідомляв УНІАН, президент США Дональд Трамп у розмові з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим запропонував перенести переговори з врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська.