Лідер “Фронту змін” Арсеній ЯЦЕНЮК хоче зібрати підписи за проведення референдуму з питань конституційної стабільності ще до президентської кампанії. Про це він сказав на прес-конференції в п’ятницю.

“Ми хочемо встигнути до президентської кампанії ”,- сказав він.

А.ЯЦЕНЮК зазначив, що референдум не може бути декларативним. За його словами, “Фронт змін” вимагатиме, щоб в разі винесення якогось питання на референдум, за яке проголосувало б більшість українців, воно має стати частиною національного законодавства.

Відео дня

За словами А.ЯЦЕНЮКА, Конституції України потрібен “захист від дурня”. “Так інженери називають заходи безпеки, які ускладнюють випадкове або навмисне втручання ззовні в роботу складного механізму, обладнання або програмного забезпечення”, - сказав він.

А.ЯЦЕНЮК вбачає завдання “Фронту змін” в убезпеченні українських політиків від змін Конституції, які передбачають тільки одне - побачити свої особисті інтереси в цій Конституції. “В день Конституції у мене тільки одне звернення до тих політиків, які внесли свої проекти Конституції: усвідомте, що Конституція це не ваш документ, Конституція - це документ нації і держави. Відкличте їх, займіться справою, займіться виведенням країни з кризи”, - сказав лідер “Фронту змін”, додавши, що зміни до Конституції не є передумовою стабільності в Україні.

А.ЯЦЕНЮК переконаний, що треба змусити українських політиків виконувати чинну Конституцію. “Яку Конституцію не дай українським політикам, вони все рівно зроблять з неї комплект макулатури. Тому найважливіше - заставити їх виконувати чинну”, - переконаний А.ЯЦЕНЮК.