Народні депутати від партії “Єдиний Центр” не підтримають кандидатуру Петра ПОРОШЕНКА на посаду міністра закордонних справ.

Про це сьогодні заявив лідер партії, народний депутат Ігор КРІЛЬ, повідомили УНІАН у прес-службі “Єдиного Центру”.

За його словами, подання цієї кандидатури є очевидним доказом того, що Президент Віктор ЮЩЕНКО не позбувся родинних, «кумівських» підходів у кадрових питаннях.

Відео дня

«Вкотре глава держави пропонує на надзвичайно складний і відповідальний напрямок державної роботи людину, яка не має належних фахових вмінь для ефективного виконання покладених обов’язків, зате має близькі взаємини з Віктором ЮЩЕНКОМ. Ще раз особисте взяло гору над професійним, державницьким», – заявив І.КРІЛЬ.

Лідер “Єдиного Центру” вбачає у висуненні кандидатури П.ПОРОШЕНКА виразні ознаки політичної корупції. На його думку, у такий спосіб Президент намагається обміняти посаду керівника зовнішньополітичного відомства на набір зустрічних поступок від окремих фракцій, у тому числі і НУ-НС.

«Знову у парламент вноситься торгашество, коли міністром призначають не за фахом, а за політичним бартером. “Єдиний Центр” не братиме участі у цьому розміні», – сказав І.КРІЛЬ.

Він вважає, що для вирішення серйозних проблем і прорахунків в українській зовнішній політиці посаду міністра закордонних справ має обійняти кадровий дипломат із багаторічним досвідом реальної роботи у цій сфері. «Маючи серйозні прогалини у взаєминах із Європою, Росією, США, Україна не може дозволити собі таку розкіш, як міністр за особистими уподобаннями Президента. Це наша принципова позиція», - підкреслив лідер “Єдиного Центру”.

Як повідомляв УНІАН, Президент України В.ЮЩЕНКО вніс до парламенту кандидатуру П.ПОРОШЕНКА на посаду міністра закордонних справ.