Народний депутат від БЮТ Андрій СЕНЧЕНКО вважає, що лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ у разі обрання президентом України готовий поступитися Віктору ЮЩЕНКУ гуманітарним блоком в уряді, але при цьому ризикує втратити довіру ідеологічно активної частини своїх виборців.

Як повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ, про це А.СЕНЧЕНКО сказав, коментуючи заяву В.ЯНУКОВИЧА про готовність співпрацювати з В.ЮЩЕНКОМ після виборів в питаннях формування нового уряду.

«У ЯНУКОВИЧА такий страх перед перемогою ТИМОШЕНКО, що він готовий об`єднатися зі своїм ідеологічним антиподом, і, як це бувало і раніше, в тому ж 2007 році, поступитися ідеологічними принципами. Тому зараз він пішов на союз з ЮЩЕНКОМ, про що свідчить повна координація політичних ходів двох Вікторів, об`єднаних ненавистю до ТИМОШЕНКО», - вважає депутат.

Відео дня

«ЮЩЕНКО у якості «молодшого» зобов`язався забезпечити 37 голосів фракції НУ-НС для створення коаліції з Партією регіонів. За це він розраховує отримати посаду почесного голови уряду, але при цьому поступається ЯНУКОВИЧУ управлінням всім фінансово-економічним і соціальним блоками. Самому ж ЮЩЕНКУ дістаються питання культури, мови, історії - одним словом весь гуманітарний блок», - заявив А.СЕНЧЕНКО.

«В цьому союзі ЯНУКОВИЧ – старший партнер, а ЮЩЕНКО у нього на підхваті. За це Віктор Федорович поступається Віктору Андрійовичу ключовими ідеологічними позиціями», - зазначив А.СЕНЧЕНКО.

Він підкреслив, що В.ЯНУКОВИЧА цікавлять фінансові й економічні ресурси і він готовий переступити через ідеологічні принципи своїх виборців, забувши при цьому порадитися з ними.

«Він відчуває, що сам впоратися з ТИМОШЕНКО не може, тому шукає допомоги в ЮЩЕНКА ціною торгівлі принципами своїх виборців», - додав народний депутат.