Президент України Віктор ЮЩЕНКО має намір найближчим часом внести до парламенту законопроект про вибори до Верховної Ради за відкритими списками. Про це він заявив в ефірі Харківської обласної державної телерадіокомпанії, повідомляє прес-служба Президента.

«Через кілька днів я у парламент подаю закони про зміну системи виборів до місцевих органів влади і до Верховної Ради України», – зазначив В.ЮЩЕНКО.

Він пояснив, що метою цих законопроектів є повернення до мажоритарної системи виборів до місцевих органів влади і введення відкритих списків кандидатів у народні депутати.

Відео дня

Президент переконаний, що запровадження таких змін посилить відповідальність і політиків, і виборців, які знатимуть, за кого віддали свій голос. Також, на його переконання, це вирішить проблему криміналізації української влади.

«Ми легко вирішимо одну проблему – влада буде набагато менш криміналізована, – зазначив В.ЮЩЕНКО. - Зараз ми маємо рецидив – і це не проблема демократії, це проблема системи виборів, системи входження у владу. Її треба змінити.»