Партія регіонів ініціює проведення позачергового засідання парламенту 3 лютого для розгляду змін до законодавства про вибори Президента.

Про це повідомив на прес-конференції перший заступник керівника фракції БЮТ Андрій КОЖЕМ’ЯКІН.

Він зазначив, що отримав інформацію від керівника апарату Верховної Ради України, що сьогодні фракція Партії регіонів зареєструвала проект постанови про проведення в середу, 3 лютого, позачергового засідання з єдиним питанням - про розгляд проекту закону України «Про внесення змін до закону України «Про вибори Президента України» (щодо організації роботи виборчих комісій).

Відео дня

А.КОЖЕМ’ЯКІН підкреслив, що фракція БЮТ заявляє, що розгляд даного законопроекту в другому читанні вже в середу - «це порушення регламентних норм, всіх законних норм, це порушення Конституції України».

Він зазначив, що на сьогодні внесено понад 200 поправок до даного законопроекту, і поки вони не будуть розглянуті в комітеті ВР, даний законопроект не може бути винесений на розгляд парламенту в другому читанні.

А.КОЖЕМ’ЯКІН наголосив, що фракція Партії регіонів «робить крок до дестабілізації політичної ситуації в країні перед другим туром виборів». Він наголосив, що якщо законопроект буде винесений на розгляд парламенту в другому читанні, то «це зазіхання на антиконституційне захоплення влади і спроба підготуватись до тотальної фальсифікації виборів Президента України».

А.КОЖЕМ’ЯКІН повідомив, що фракція БЮТ завтра братиме участь у відкритті сесії парламенту. У той же час, він зазначив, що завтра відбудеться засідання фракції, де буде ухвалено рішення, «як діяти в цих нових обставинах», в тому числі і щодо участі в позачерговому засіданні парламенту, в разі його проведення.