Якби президентські вибори відбулися сьогодні (опитування)Якби президентські вибори відбулися у найближчу неділю, за прем’єр-міністра, лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА готові проголосувати 30,1% респондентів (у грудні 2006 року - 29,2%).

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції директор Агентства соціальних досліджень “АСД”, доктор філософських наук, професор Валерій ЗАГОРОДНЮК.

За його словами, згідно з даними опитування, проведеного “АСД”, на другому місці - лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО (24,2% проти 21,9%у грудні), далі Президент України Віктор ЮЩЕНКО (10,3% проти 10%), лідер КПУ Петро СИМОНЕНКО (5% проти 4,3%), голова Верховної Ради, лідер соціалістів Олександр МОРОЗ (3,4% проти 3,6%), екс-голова ВР Володимир ЛИТВИН (2,8% проти 2,9%), лідер ПСПУ Наталія ВІТРЕНКО (2,7%, як і у грудні 2006 року).

Відео дня

Респонденти також отримали запитання “Якщо до другого туру виборів Президента потраплять наступні пари кандидатів, то за кого Ви проголосуєте?”. Були запропоновані пари учасників другого туру президентських виборів: В.ЮЩЕНКО-В.ЯНУКОВИЧ; Ю.ТИМОШЕНКО-В.ЮЩЕНКО та Ю.ТИМОШЕНКО-В.ЯНУКОВИЧ.

За даними дослідження, у випадку проходження до другого туру виборів В.ЮЩЕНКА і В.ЯНУКОВИЧА переможе В.ЯНУКОВИЧ (29% проти 41,7%). Якщо потраплять Ю.ТИМОШЕНКО і В.ЮЩЕНКО, то впевнену перемогу отримає лідер БЮТ (37,7% проти 18,4%).

Найбільш ймовірним В.ЗАГОРОДНЮК назвав варіант, коли у другий тур проходять Ю.ТИМОШЕНКО і В.ЯНУКОВИЧ, при цьому лідер БЮТ випереджає В.ЯНУКОВИЧА на 1,2% (40,9% проти 39,7%).

В.ЗАГОРОДНЮК наголосив, що, враховуючи соціологічну похибку, у лідера БЮТ з’явились реальні шанси здобути перемогу на виборах Президента України.

“АСД” проводила всеукраїнське соціологічне дослідження 2-12 лютого. Всього було опитано 2600 осіб в усіх областях України, Криму та Києві. Похибка вибірки становить 2,3%.