Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ не виключає можливості проведення референдуму щодо перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Президент України сказав на прес-конференції у Києві.

В мене є такі наміри - обговорити це з народом, з громадськістю, я це запланував, і я це буду робити», - сказав В.ЯНУКОВИЧ, зауваживши, що спочатку потрібно напрацювати законодавчу базу щодо референдумів.

Відео дня

«Як тільки буде прийнята законодавча база для проведення референдумів в Україні зрозуміло, що таких питань буде дуже багато», - зауважив Президент.

Він підкреслив, що потрібно створити систему, відповідно до якої визначити питання щодо яких потрібно з’ясовувати думку народу. «Питання, я б сказав так, які дуже турбують суспільство, дуже турбують», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня 2010 року у Харкові Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ і Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ підписали угоду між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту на території України, якою передбачене базування російської військової бази в Севастополі до 2042 року. В обмін на цю угоду Україна добилася зниження ціни на російський газ на 30%, але не більш ніж на 100 дол. за тисячу кубометрів.