Віце-прем’єр-міністр України Сергій ТІГІПКО вважає, що розглядати нову редакцію Закону України «Про здійснення державних закупівель», запропоновану Міністерством економіки України, є недоречним. У зв’язку з цим на розгляд Верховної Ради України будуть внесені пропозиції до закону, які погоджені з міжнародними установами і враховують зауваження Президента України.

Як повідомив УНІАН Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України, про це С.ТІГІПКО заявив сьогодні після засідання урядового комітету з питань економічної політики.

Він відзначив, що прийняття Закону України "Про здійснення державних закупівель" з урахуванням європейської практики, що надзвичайно необхідне для України, є водночас однією з принципових вимог Світового банку та Європейської комісії щодо продовження програми фінансової співпраці з нашою країною.

Відео дня

С.ТІГІПКО нагадав, що Президент України заветував Закон України «Про здійснення державних закупівель». Для доопрацювання закону було залучено вітчизняних та іноземних експертів, які підготували відповідні пропозиції до нього згідно з загальновизнаними європейськими стандартами. Над удосконаленням закону працювали провідні фахівці Світового банку та Європейської комісії, місії експертів програми SIGMA, Проекту ЄС «Гармонізація систем конкуренції та державних закупівель в Україні з стандартами ЄС».

«Проведення реформ неможливе без чіткого і зрозумілого законодавства, яке відповідає як вітчизняним вимогам, так і міжнародним стандартам. Процеси держзакупівель мають бути прозорими та відкритими. І, головне, Закон про держзакупівлі повинен унеможливити будь-які корупційні прояви з боку чиновників», - підкреслив С.ТІГІПКО.