Лідер партії "Батьківщина" Юлія ТИМОШЕНКО вважає, що за вісім місяців перебування при владі Партії регіонів Україна докорінно змінилася.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час прес-конференції у Чернігові.

Ю.ТИМОШЕНКО повідомила, що Україна в цьогорічному рейтингу свободи слова міжнародної організації "Репортери без кордонів" впала на 42 позиції – з 89-го місця у минулому році опинилася на 131-му, що свідчить про негативні тенденції в українському суспільстві.

Відео дня

"За вісім місяців нової влади Україна докорінно змінилася, і вона змінилася не тільки економічно та соціально. Головна зміна, яка відбулася, – в Україні почалася масштабна тотальна перемога несвободи, причому несвободи в усіх її виразах", - переконана лідер опозиції.

Ю.ТИМОШЕНКО додала, що рейтинги "Репортерів без кордонів" – це лише одна складова змін, натомість у кожній області вона відчуває інші, ніж раніше, настрої людей.

"У людей з`явився страх, причому страх у всіх його складових: страх втратити робоче місце, страх втратити свій малий і середній бізнес, страх сказати іншу думку, яка сьогодні не співпадає з офіційною думкою влади, страх мати "неправильний" портрет на стіні", - наголосила голова "Батьківщини". За її словами, в одній з областей керівника установи звільнили через те, що у його робочому кабінеті на стіні висів портрет Ю.ТИМОШЕНКО.