Лідер партії "Батьківщина" Юлія ТИМОШЕНКО високо оцінює підтримку керівництвом Канади та українською діаспорою демократичного розвитку України.

Як повідомляє сайт Ю.ТИМОШЕНКО, про це вона сказала на сьогодні на зустрічі з прем’єр-міністром Канади Стівеном ГАРПЕРОМ, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

"Дякую вам та вашій країні за підтримку демократії в Україні ще з часів набуття незалежності нашою державою. Я б хотіла б передати подяку українській діаспорі, яка робить багато для демократичного розвитку нашої держави. Для нас дуже важливо, щоб після п’яти років панування демократичних цінностей та свободи слова Україна не зійшла з цього шляху", - наголосила Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

У свою чергу, прем’єр-міністр Канади підкреслив, що його країна продовжує підтримувати демократичний розвиток України. "Ми знаходимося тут з візитом, ми продовжуємо підтримувати українську демократію. Потужна українська діаспора є ланцюгом, який пов`язує наші країни", - сказав С.ГАРПЕР.

Лідер партії "Батьківщина" наголосила, що нинішні події в Україні свідчать про згортання демократичних процесів. Ю.ТИМОШЕНКО зазначила, що Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ та підконтрольний йому уряд систематично порушують Конституцію та закони України, зокрема, йдеться про нехтування владою правами і свободами людей, залякування та переслідування опозиційних активістів, запровадження цензури в ЗМІ, побиття та зникнення журналістів.

Ю.ТИМОШЕНКО підкреслила, що з огляду на проведення місцевих виборів, які мають відбутися 31 жовтня, влада особливо посилює тиск на опозицію, ЗМІ та громадське суспільство.

Лідер партії "Батьківщина" поінформувала канадського прем`єра про перебіг виборчої кампанії в Україні з виборів до органів місцевого самоврядування, зокрема, про “факти втручання влади у виборчій процес через обмеження прав політичних партій на участь у виборах, створення партій-клонів, репресивні дії податкових та контролюючих органів щодо місцевих партійних осередків та активістів партії "Батьківщина", а також про незаконне виготовлення виборчих бюлетенів у Харкові поліграфічним підприємством "Фоліо Плюс".

У свою чергу, С.ГАРПЕР підкреслив, що в Канаді спостерігають за подіями в Україні.