Минулої неділю стало відомо, що в самісінькому серці Англії, в графстві Вустершир на полі у місцевого фермера працювали діти з Румунії, повідомляє Бі-бі-сі.

Поліція Західної Мерсії одержала сигнал про те, що на фермі в пагорбах Малверн відбувається щось дивне. Відправлені туди поліцейські виявили, що рано вранці на поля там виводять групу у складі 6-7 дітей, молодшому з яких лише 9 років, а старшому немає і 15.

Румунські діти працювали від зорі до зорі, збираючи врожай зеленої цибулі. Вони опинилися у складі групи сезонних заробітчан, які регулярно прибувають до Англії, користуючись безвізовим в`їздом для громадян країн Європейського союзу.

Відео дня

Поліцію особливо насторожило те, що деякі діти працювали без супроводу батьків або взагалі дорослих. Це викликає підозру, що їх ввезли до країни нелегально і що йдеться про торгівлю людьми.

Таких випадків стає дедалі більше. Тільки за перші шість місяців цього року британська поліція розслідувала 212 таких епізодів за участю дітей. Це 26% від усіх випадків нелегального ввезення робочої сили в країну. Дітей для нелегальної роботи у Великобританії ввозили з 33 країн.

Управління ліцензування робочої сили займається тим, що стежить, щоб сезонні робочі, яких наймають на ферми, мали ліцензованих бригадирів, які стежили б за виконанням законів щодо охорони праці, справедливої оплати й безпеки. Група румун, виявлена на фермі у Вустерширі, не мала такого бригадира. Нині діти під охороною поліції, ведеться розслідування.