Член Європейської комісії «За демократію через право» Марина СТАВНІЙЧУК вважає, що нинішні вибори для правоцентристських сил будуть «холодним душем».

Як передає кореспондент УНІАН про це вона повідомила сьогодні в Івано-Франківську на прес-конференції.

За її словами нині «ситуація критична для правоцентристських сил».

Відео дня

«Правоцентристські сили, на жаль, роз’єднанні, - наголосила М.СТАВНІЙЧУК. - Мені здається, що ці місцеві вибори будуть холодним душем для правих і правоцентристських сил. Вони (сили – УНІАН) нарешті мусять зрозуміти: або патріотичні сили, ті сили, які взяли на себе відповідальність п’ять років назад за долю держави, мусять об’єднатися, мусять сховати, прибрати свої амбіції і об’єднатися заради того, аби захистити українські цінності. Або буде знищено на корені національну ідею. Цього не можна допустити, аби втратити державність».

Марина СТАВНІЙЧУК переконана, що виготовлення зайвих бюлетенів в Івано-Франківську є серйозним кримінальним злочином.

За її словами, нині триває «надзвичайно складний, надзвичайно брудний виборчий процес» виборів до місцевих органів самоврядування.

«На жаль, Івано-Франківськ не став винятком, - наголосила М.СТАВНІЙЧУК. – Це просто ганебний факт виготовлення такої величезної кількості бюлетенів, не передбачених законодавством, які були виявленні напередодні виборів. Це не просто ганебний факт з точки зору демократії виборчого процесу. Для мене абсолютно зрозуміло, що є всі ознаки серйозного кримінального злочину. Хочу нагадати, що виборчі бюлетені є у виборчому процесі основним виборчим документом. Тому є відповідні статті за це у Кримінальному кодексі України».

Як повідомляв УНІАН, 25 жовтня в Івано-Франківську виявлено майже 200 тисяч зайвих бюлетенів на вибори до місцевих органів влади.