Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН готовий особисто видавати картки для голосування народним депутатам, аби зняти усі суперечки навколо голосування картками відсутніх депутатів.

Про це він заявив в ефірі програми "Шустер Live" на першому Національному телеканалі у п’ятницю ввечері.

"Якщо не буде порозуміння, запропоную керівникам фракцій, щоб депутати усі картки здавали мені, і я перед засіданням буду видавати картки народним депутатам. Звичайно, це суперечить Регламенту, але тоді відповідальність буде лежати на мені", - зазначив В.ЛИТВИН.

Відео дня

Голова ВР наголосив, що він не підписував відрядження народному депутату Володимиру АР’ЄВУ у США, який заявляє, що перебуває саме у відрядженні. "Прочитав із здивуванням, що там перебуває делегація. Делегації формуються виключно по плану обмінів, тому я просив, щоб робоча група комплексно вивчила це питання", - заявив В.ЛИТВИН.

Він нагадав, що одразу після інциденту з голосуванням карткою В.АР’ЄВА, який перебуває за межами України, була створена комісія, що має розібратися з даним інцидентом. "Я, коли отримав факс від колеги АР`ЄВА, здивувався... Правда, він настільки був завбачливий, що із собою вивіз і бланки депутата України. Я одразу дав розпорядження створити групу і провести розслідування і з'ясувати, чому голосувала картка народного депутата України", - повідомив спікер. При цьому, за словами голови ВР, даний інцидент є "неподобством, м’яко кажучи".

Зі свого боку, заступник лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій СОБОЛЄВ наголосив, що В.ЛИТВИН не підписував відрядження і деяким іншим депутатам, які взагалі не працюють у Верховній Раді. "Ви ІВАНЮЩЕНКУ (депутат від Партії регіонів Юрій ІВАНЮЩЕНКО - УНІАН) у Монако підписували відрядження, Ви підписували відрядження пану АХМЕТОВУ, якого не було у залі, Ви підписували відрядження ще 15-ти депутатам, яких не було у залі?", - запитав С.СОБОЛЄВ у В.ЛИТВИНА.