З’їзд партії «Наша Україна» відбудеться після завершення переговорів щодо об’єднання демократичних сил.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам колишній Президент України, голова партії Віктор ЮЩЕНКО в інтерв’ю журналістам.

За його словами, на рішення відкласти з’їзд вплинуло багато чинників, у тому числі необхідність завершення переговорів парламентських демократичних сил, які сьогодні веде голова політради “Нашої України” Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО.

Відео дня

«Президія прийняла рішення провести парламентські переговори і між партійні, що ми сьогодні і робимо. Кожен день й усердно. І може, дай Бог, у нас буде найближчими днями гарне повідомлення з цього приводу», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Він зауважив, що немає необхідності проводити технічний з’їзд лише для того, щоб внести зміни до статуту партії і при цьому не дати відповіді на найважливіші питання.

«Статутні питання – це технічні питання і завжди ставляться 5-6-м пунктом, а перший пункт? Що ми запропонуємо? Ми не закінчили переговорний процес у парламенті, у нас не з’явилися ідеологічні партнери. А я відчуваю, що вони з’являться, але переговорний процес треба завершити», - наголосив він.

В.ЮЩЕНКО заперечив, що стоїть осторонь процесів, що відбуваються у партії. "Я не стою осторонь. Я вважаю, що ми сьогодні тільки нащупуємо перші нитки реанімації демократичного руху. Це перші нерви, які треба відновити. І з багатьма людьми, які їх порвали, я не хочу… Але з ними треба говорити. Я через свою амбіцію маю переступити, і доведеться спілкуватись», - наголосив В.ЮЩЕНКО.

Найголовнішим, за його словами, є закріпити принципи, ідеологію, на основі яких відбуватиметься консолідація.

Говорячи про парламентські вибори 2012 року, В.ЮЩЕНКО запевнив, що “Наша Україна” братиме в них участь, і “очолить список достойніша людина”.

Щодо своєї безпосередньої участі у виборах В.ЮЩЕНКО зауважив, що все покаже час.