Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ прийме рішення щодо відставки голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла ЦИМБАЛЮКА після висновків робочої групи Генпрокуратури, яка вивчає події 9 травня у Львові.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав сьогодні журналістам у Київській області.

«Треба пошукати мудре рішення, треба розібратися перш за все. Зараз працює комісія», - сказав Президент.

Відео дня

В.ЯНУКОВИЧ відніс до заслуг М.ЦИМБАЛЮКА те, що він не допустив сутичок у своєму кабінеті і задля цього написав заяву на звільнення. «Те, що він не допустив зіткнення у себе в кабінеті – тому що якби це сталося і було б порушення законів, сьогодні хтось би був вже за гратами. Мабуть, це його заслуга», - сказав Президент.

У той же час глава держави вважає, що М.ЦИМБАЛЮК не повинен був допускати, щоб взагалі сталися такі події 9 травня. «Це, мабуть, його велика провина. Тому я розберуся до кінця. І як тільки ми отримаємо висновки (робочої групи – УНІАН), буде прийнято рішення», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Як повідомляв УНІАН, 9 травня у Львові сталися зіткнення між представниками патріотичних сил і особами, які святкували День перемоги, - представниками партій КПУ, «Родина», «Русское единство» і ветеранами.

10 травня губернатор Львівщини М.ЦИМБАЛЮК написав заяву про звільнення з посади. Пізніше він заявив, що написав її під тиском місцевих депутатів від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», щоб не ускладнювати ситуацію.

«До мене в робочий кабінет зайшла група депутатів Львівської обласної та міської рад, які висловили ультиматум, що не вийдуть з кабінету доти, доки не напишу заяву на звільнення. Я не боюся тиску, бо завжди діяв відповідно до вимог чинного законодавства, проте, щоб не ускладнювати ситуацію - написав заяву на звільнення», - зазначив М.ЦИМБАЛЮК.

Зараз у Львові працює створена Генпрокуратурою робоча група для розслідування подій 9 травня. До її складу увійшли також представники Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ.