Посол Росії в Україні Михайло ЗУРАБОВ відзначає, що відносини між двома країнами переживають ренесанс.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції в Києві після засідання Товариства дружби України і Росії.

«Мені здається ця ідея (активізація роботи Товариства дружби України і Росії – УНІАН) абсолютно правильною, своєчасною. Хоча, на перший погляд, відносини між нашими державами переживають очевидний ренесанс», - сказав М.ЗУРАБОВ, додавши, що дуже важливо, щоб надалі ці відносини були такими самими, як і сьогодні.

Відео дня

Кажучи про роботу товариства, М.ЗУРАБОВ відзначив, що вона має сприяти встановленню максимально близьких політичних відносин між двома державами, тому що між народами такі відносини вже існують.

М.ЗУРАБОВ переконаний, що в Радянському Союзі державотворчими націями були росіяни і українці.

За його словами, часто буває так, що відносини між державами будуються далеко не так, як того хотіла б значна частина населення, тому люди, які виступають за добрі і близькі відносини між двома країнами, мають свою позицію висловлювати.

Посол також відзначив, що останнім часом йому стали зрозумілі багато подій, що відбуваються в Києві. «Багато з того, що відбувається в Києві, стало краще зрозумілим, зникла та контрастність, яка характерна для багатьох з тих, хто дивиться на те, що відбувається в Україні, здалеку. Ця контрастність зникла, виникла певна розмитість, я б навіть сказав, певна неясність», - сказав М.ЗУРАБОВ.

За словами посла, якби йому через кілька років трапилася нагода висловитися з приводу подій, що відбуваються в Україні, то він своїми спостереженнями міг би зацікавити дуже багатьох, і не лише політологів.