Депутат Європарламенту Марек СІВЕЦЬ висловив готовність надати українському суду особисту гарантію як аргумент для звільнення колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія ЛУЦЕНКА з-під варти.

Як повідомили УНІАН у прес-службі політичної партії «Народна Самооборона», про це М.СІВЕЦЬ написав у своїй статті в газеті “День” (№109 від 24 червня 2011 р.).

“Не так давно міністр ЛУЦЕНКО, який зараз перебуває у в’язниці, попросив мене звернути увагу на його справу, - пише М.СІВЕЦЬ. - У коло моїх обов’язків не входить вирішувати, чи підтримає суд звинувачення, чи ні. Але в одному я впевнений: ув’язнення — це найжорстокіший запобіжний захід у кримінальному переслідуванні”.

Відео дня

“Я вирішив звернутися до повноважних судових органів з проханням розглянути мою особисту гарантію як аргумент для звільнення міністра ЛУЦЕНКА і надання йому можливості вільно відповідати перед судом, де — мені дуже хочеться вірити — він доведе свою невинуватість”, - повідомив М.СІВЕЦЬ.

Він нагадав, що під час останнього пленарного засідання (9 червня - УНІАН) у Страсбурзі Європарламент ухвалив термінову резолюцію щодо поточної ситуації в Україні, і зокрема, щодо збільшення випадків порушення кримінальних справ проти колишніх членів уряду та інших діячів, які все частіше стають об’єктом цікавості з боку прокурорів та судів.

“Саме цих справ і стосується резолюція Європарламенту, яка привертає увагу української влади до необхідності забезпечити законність і прозорість подібних розслідувань. Так, щоб не було жодної підозри, що правосуддя працює на користь якоїсь певної політичної сили”, - заявив М.СІВЕЦЬ.

М.СІВЕЦЬ — польський політик, колишній керівник Бюро національної безпеки Польщі, з 2004 року — депутат Європейського парламенту, очолює делегацію Комітету парламентської співпраці ЄС-Україна.

Довідка УНІАН. Ю.ЛУЦЕНКА було затримано 26 грудня 2010 року. Його утримують в Лук’янівському СІЗО.

23 травня Печерський райсуд Києва почав розгляд справи екс-міністра внутрішніх справ України Ю.ЛУЦЕНКА.

За даними Генпрокуратури, Ю.ЛУЦЕНКУ інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків, і зловживання владою, скоєне працівником правоохоронного органу.

Чергове засідання Печерського райсуду Києва у справі Ю.ЛУЦЕНКА відбудеться завтра, 30 червня.