У Донецьку представники понад 15 громадських організацій, зокрема чорнобильських, ухвалили рішення об'єднатися в «Союз рятівників Донбасу».

Про це УНІАН повідомив координатор сьогоднішньої акції представників громадських організацій Дмитро ВЕРЗІЛОВ.

«До «Союзу рятівників Донбасу» на першому етапі вже згодні увійти до 20 громадських організацій», - сказав Д.ВЕРЗІЛОВ, підкресливши, що союз має намір добиватися захисту прав громадян.

Відео дня

За його словами, 28 листопада представники громадських організацій провели мітинг із вимогою до влади про недопущення зростання цін і тарифів на послуги ЖКГ, повернення коштів, вкрадених у вкладників різними кредитними спілками.

Як повідомляв УНІАН, в Донецьку близько 100 учасників мітингу проти зростання тарифів і ошуканих вкладників кредитних спілок намагалися ввірватися до будівлі Донецької облдержадміністрації.

Перед цим вони прийняли резолюцію, в якій зажадали від депутатів Донецької обласної ради рекомендувати Донецькій міськраді скасувати рішення про 80-процентне підвищення тарифів для населення на послуги ЖКГ.

У резолюції також записано заклик протестувальників до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА захистити ошуканих вкладників, а також право «дітей війни» на 30-процентну надбавку до пенсії тощо.