Інформація про дострокове складання повноважень мером Одеси Олексієм КОСТУСЄВИМ не відповідає дійсності.

Як передає кореспондент УНІАН, таке повідомлення розмістив на офіційному сайті міста Одеси Департамент інформації і зв`язків із громадськістю Одеської міської ради «у зв`язку з поширеними деякими ЗМІ повідомленнями про те, що О.КОСТУСЄВ склав із себе повноваження міського голови».

«Ніяких заяв про звільнення з посади Одеського міського голови О.КОСТУСЄВ не подавав. Міськвиконком працює у штатному режимі. Мер перебуває на своєму робочому місці», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Тим часом, народний депутат від Партії регіонів Сергій КІВАЛОВ сьогодні підтвердив в інтерв`ю "Комсомольской правде", що О.КОСТУСЄВ складає повноваження мера Одеси. «Ніяких чуток немає: КОСТУСЄВУ запропонували обійняти нову посаду, і він погодився, - заявив С.КІВАЛОВ. - При цьому не думайте, що його хтось змушував або наказував, він сам зробив свій вибір». (УНІАН: за даними ЗМІ, О.КОСТУСЄВ очолить Державну інспекцію із захисту прав споживачів).

«У мене дружні відносини з Олексієм Олексійовичем, - додав народний депутат, - і я знаю, як він мріяв про цю посаду (мера Одеси) довгі 16 років. Він кілька разів балотувався, але обирали іншого кандидата. Думаю, основна причина у тому, що КОСТУСЄВ довгий час був відірваний від міста, і не знав усіх його проблем. Адже насправді - мер це, перш за все, завгосп, який щодня повинен стежити за тим, як місто фарбують, ремонтують, будують, реконструюють. Окрім цього, господарство йому дісталося дуже важке - великі кредити, бюджет весь у тріщинах».

За словами С.КІВАЛОВА, на Одесу чекають перевибори, проте коли точно вони відбудуться, поки що не відомо. «Є два варіанти: вибори відбудуться через 2-3 місяці або їх проведуть восени вже разом із парламентськими. Це вирішать міська громадськість і депутати», - підсумував він.

У свою чергу, голова фракції Партії регіонів в Одеській міськраді Геннадій ТРУХАНОВ, коментуючи ситуацію навколо О.КОСТУСЄВА, заявив: «Якщо таке рішення главою держави буде ухвалено, то ми підкоримося йому, оскільки для цього потрібні вагомі причини».