Учасники Комітету опору диктатурі мають провести народний праймеріз своїх кандидатів.

Про це заявив народний депутат, заступник голови політради «Нашої України» Андрій ПАРУБІЙ, повідомили УНІАН у прес-службі партії.

Він вважає позитивним той факт, що опозиції вдалося досягти консенсусу – рішення про узгодження кандидатів по кожному мажоритарному округу. На його думку, це єдиний спосіб здобути більшість у майбутній Верховній Раді.

Відео дня

Разом з тим, як наголосив А.ПАРУБІЙ, узгодження кандидатів на мажоритарних округах має відбуватися в діалозі із суспільством та місцевими громадами.

«На жаль, існує небезпека, що кандидати по мажоритарних округах будуть узгоджуватися у київських кабінетах партійними босами. Така ситуація призвела до появи в теперішньому парламенті «тушок» та «лозінських». Щоб цього уникнути в майбутньому, потрібне узгодження кандидатів не лише у Києві, на рівні партій, а з громадою того чи іншого округу», - вважає А.ПАРУБІЙ.

За його словами, це можливо зробити шляхом праймеріз та соціології. «Лише тоді опозиція на округах переможе товстосумів з ПР, які будуть опиратися не тільки на фінансовий, а й на адміністративний ресурс», - впевнений він.

«Опозиції, на жаль, не вдалося добитися виборчого закону за відкритими списками, але опозиція зобов’язана відкрити списки і запропонувати своїх кандидатів суспільству, незважаючи на те, який закон прийнятий», - підкреслив А.ПАРУБІЙ.