27 грудня на сесії депутати Житомирської міської ради більшістю голосів проголосували за недовіру виконкому ради.

Як передає кореспондент УНІАН, питання недовіри виконкому ініціювали для розгляду сесії депутати від опозиції - фракції політичної партії "Фронт Змін", ВО " Свобода" та БЮТ.

Зокрема, під час таємного голосування 32 депутати із 41 депутата, що взяв участь у голосуванні, висловили недовіру виконавчому комітету.

Відео дня

Як розповів УНІАН депутат Житомирської міської ради від "Фронту Змін" Володимир МИХАЛЕЦЬ, «голосуванню намагались перешкоджати: до голосування допускали лише тих депутатів, хто мав при собі посвідчення". “Цей виконком не був спроможний керувати містом, довівши до банкрутства комунальні підприємства Житомира (КП "ЖТТУ" та інші - УНІАН). Тому депутати вчинили правильно, що відправили його у відставку" , - сказав В.МИХАЛЕЦЬ.

У свою чергу депутат від ВО "Свобода" Сергій ОНИЩУК зазначив, що питання про недовіру спочатку не було внесено до порядку денного, але після розгляду ситуації у Житомирському трамвайно-тролейбусному управлінні депутати підтримали таке рішення. "Було намагання блокувати голосування, але воно все-таки відбулося", - уточнив С.ОНИЩУК.

Під час обговорення цього питання на сесії депутати від опозиції наголошували, що мотивацією для відставки виконкому стало зволікання з вирішенням нагальних проблем громади - заборгованість з заробітної плати працівникам КП «ЖТТУ», неефективне виконання своїх функціональних обов’язків, недотримання норм чинного законодавства, зокрема порушення закону про інформацію – про що було зроблено припис прокуратури та інше.

У результаті 32 депутати, що є більшістю у міській раді, проголосували за недовіру виконкому. Із 56 присутніх лише 41 депутат зміг взяти участь у голосуванні. Загальний склад Житомирської міської ради - 60 депутатів

За часів незалежності України таке рішення Житомирською міською радою прийнято вперше.