Мистецьке об’єднання «Остання барикада» цього року проведе шостий «Зірковий вертеп» 13 січня 2012 року у Києві під стінами Лук’янівського СІЗО, де вже більше року утримується голова партії «Народна самооборона», колишній міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО.

Як повідомляє прес-служба партії "Народна самооборона", про це заявив народний депутат від НС, організатор мистецької акції Олесь ДОНІЙ.

За його словами, у вертепі, як і завжди, візьмуть участь провідні українські музиканти, актори, літератори, політики та журналісти. Серед них також постійні учасники «Зіркових вертепів» - Володимир АР’ЄВ, Євген НІЩУК, Юрій ГРИМЧАК, Юрій СТЕЦЬ, Артем ПОЛЕЖАКА, Юрко ЖУРАВЕЛЬ, Яна КОНОТОП, Сашко ЛІРНИК та інші.

Відео дня

«Це люди, яких об’єднують повага до українських традицій та тривала дружба», - наголосив О.ДОНІЙ.

«Сьогодні один із наших друзів та постійний учасник наших вертепів – Юрій ЛУЦЕНКО – несправедливо ув’язнений та сидить у Лук’янівському СІЗО, тому і місце проведення цьогорічного вертепу відповідне», - додав О.ДОНІЙ.

«Ми пропонуємо усім, хто поважає українську культуру та традиції, цінує справжню дружбу та відчуває себе справжнім патріотом України – доєднатися до нас. У п’ятницю, 13 січня 2012 року, о 12.00 ми запрошуємо усіх під стіни Лук’янівського СІЗО (вул. Дегтярівська, 13)», - сказав організатор заходу.

«Вертеп – це сміх, сміх – це зброя. Це – наша зброя!», – наголосив О.ДОНІЙ.

Як повідомляв УНІАН, Ю.ЛУЦЕНКА було затримано 26 грудня 2010 року. Він утримується у Лук’янівському СІЗО.

Печерський районний суд Києва з кінця травня розглядає справу Ю.ЛУЦЕНКА.