Андрій Магера

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому заступник голови ЦВК Андрій Магера наголосив у коментарі журналістам.

"Парламент повинен прийняти зміни до закону, і всі повинні переконатися в тому, що це виключно технічні зміни, а не які-небудь інші моменти. А зараз займати позу святих і казати: от ми нічого не будемо робити. Про це треба було говорити в листопаді", - сказав А.Магера.

«Наголошую на тому, що розчарую тих, хто шукає якусь політичну складову чи якісь політичні моменти. Законопроект має виключно технічний характер і має усунути прогалини, зокрема, викликані неякісною підготовкою свого часу Верховною Радою», - додав він.

Відео дня

А.Магера зазначив, що ЦВК своїми постановами регулюватиме окремі технічні моменти, викликані недосконалістю деяких норм закону про вибори, якщо парламент не внесе зміни до закону.

Водночас, за його словами, у Центрвиборчкомі розуміють, що за такої ситуації «хтось може звертатися до суду і оскаржити постанови ЦВК з точки зору незаконності».

Як повідомляв УНІАН, 8 травня Центральна виборча комісія схвалила пропозиції до Закону «Про вибори народних депутатів України».

За словами доповідача з цього питання, заступника голови комісії А.Магери, «зміни жодним чином не торкаються будь-яких політичних моментів закону».

14 травня голова Верховної Ради Володимир Литвин сказав, що вважає за необхідне внести «технічні зміни» до закону при вибори.

У свою чергу, заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко заявив, що опозиція вважає неприпустимим внесення будь-яких змін до закону про вибори народних депутатів.

«Опозиція не допустить внесення змін до закону про вибори, оскільки ми проінформовані, що за цими технічними змінами планується відмінити ключову норму – норма про п’ятирічне зберігання виборчої документації та кримінальну відповідальність за спробу достроково знищити виборчу документацію», - наголосив М.Томенко.