Арсеній Яценюк

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Об’єднана опозиція не буде чекати присяги нових членів парламенту. У нас є останній пленарний тиждень ще цього ганебного парламенту, і ми розпочнемо цей пленарний тиждень з формування слідчої комісії по відношенню до кожного голови обласної державної адміністрації, до кожного судді, до кожного прокурора і до кожного члена комісії, які хочуть вкрасти в українців голоси. Нікому не уникнути відповідальності», - заявив А.Яценюк.

Він наголосив, що опозиція вкотре звертає увагу Президента, генпрокурора і голови уряду, що безпосередньо за їхньою участю триває процес фальсифікації підрахунку голосів.

Відео дня

«Ми вимагаємо завершити процес підрахунку голосів. Партія регіонів програла округи. Треба відверто і мужньо це визнати», - сказав А.Яценюк.

Він повідомив, що кожної години надходять відомості про зростання проблемних округів.

Зокрема, він наголосив, що у 95-му окрузі в Ірпені Київської області, де виграє кандидат від «Батьківщини» В’ячеслав Кутовий, кандидат від «УДАРу» Олександр Юраков подав 27 позовів у суд.

Крім того, сказав А.Яценюк, у 94-му окрузі на Київщині також подано 17 судових позовів Тетяною Засухою, а в окрузі № 93 Київщини (Кагарлик) відбувається перерахунок голосів за відсутності кворуму в ОВК, і дописують 700-800 голосів на користь кандидата від Партії регіонів Олександра Онищенка.

За словами А.Яценюка, з 99-го округу Кіровоградщини, де також перемагає представник опозиції, надійшла інформація про 32 позови. У 132-му окрузі Миколаївської області попри перемогу кандидата від «Батьківщини» з розривом у 1600 голосів з’явилася інформацію про нового переможця-«регіонала», повідомив А.Яценюк.