Сергій Таран

Як передає кореспондент УНІАН, на прес-конференції в Києві, коментуючи події у парламенті, він сказав, що план влади полягає у повній дискредитації Верховної Ради.

На думку С.Тарана, це необхідно, щоб у серпні було легше провести референдум про створення двопалатного парламенту на мажоритарній основі, що знищить партійну систему в Україні.

«Влада в такий спосіб сподівається контролювати мажоритарників – через канчук і пряник, через правоохоронні органи..», - сказав він.

Відео дня

С.Таран назвав ілюзією те, що Президент планує шляхом втілення такого сценарію контролювати парламент.

«Залишається багато питань: які будуть повноваження у верхньої палати, які будуть повноваження депутатів тощо», - зауважив він.

На цю тему: Політолог: Януковичу вже не потрібна Партія регіонів

На думку політолога, опозиція повинна протиставити цьому сценарію тотальну мобілізацію, вона має йти до людей, на вулицю. «Дуже важливо, щоб опозиція зрозуміла, що ніякого парламентського шляху зміни влади в цій країні не буде», - сказав С.Таран.

Він наголосив, що опозиція уже зараз має представити програму «Україна після Януковича», і дуже важливо, щоб під цією програмою підписалися не лише лідери трьох опозиційних парламентських сил, а й представники громадянського суспільства.