Ірині Фаріон комуністи влаштували

Сьогодні в Донецьку народний депутат України від партії «Свобода» Ірина Фаріон презентувала свою книгу «Мовна норма: знищення, пошук, віднова».

Як передає кореспондент УНІАН, презентація книги була призначена в актовому залі готелю «Єва» на 15.00, але незадовго до цього входи в готель заблокували близько 50 агресивно налаштованих представників компартії. Молодики прийшли у червоних пілотках, у червоних футболках з символікою КПУ, тримали плакати «Наша Родина СССР». Тут також було багато міліції, зокрема співробітники ДАІ.

Фаріон намагалися не пустити в актовий зал, викрикували їй у слід «фашистка». За її словами, її штовхали невідомі, намагалися вирвати сумку, але потім після втручання міліції вона пройшла до столу. Правоохоронці вивели із залу всю агресивну молодь у червоному одязі.

Відео дня

Перед презентацією книги народний депутат сказала, що вона дуже рада бачити «дорогих рідних донеччан».

«Я корінна львів'янка, але приїхала сказати вам, що не умію жити без Донецька», - підкреслила Фаріон. Вона розповіла про те, що для неї Україна має бути завжди єдиною країною, і всім потрібно переламати опір і налагодити людські взаємини. Фаріон дуже багато говорила про відомих українських поетів — Володимира Сосюру і Василя Стуса, які внесли великий внесок в українську і світову літературу.

На тему: Фаріон - Єфремову: Українську вивчи!

Перед тим, як презентувати свою книгу, вона розповіла, що сьогодні побувала на донецькій шахті ім. Засядька, і завдяки народному депутатові від Партії регіонів Юхиму Звягильському зустрічалася з гірниками цього підприємства. Фаріон повідомила, що вона шахтарям також презентувала свою книгу, і в цілому ця зустріч пройшла в хорошій атмосфері, в атмосфері розуміння.

Після презентації книги в актовому залі готелю вона відповіла на деякі питання, а потім стала давати автографи, підписуючи свою книгу, довго особисто спілкувалася зі своїми однопартійцями і тими, хто розділяє в Донецьку її погляди, і навіть сфотографувалася на спомин, пообіцявши, що скоро повернеться в це місто.

За свідченням кореспондента УНІАН, зал готелю під час презентації був повністю заповнений, люди сиділи і стояли.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня біля Національного університету «Києво-Могилянська академія» під час презентації книги Ірини Фаріон «Мовна норма: знищення, пошук, віднова» відбулася бійка між групою студентів і представниками ВО “Свобода”.

За даними міліції, близько 20 студентів організували акцію проти презентації книги Фаріон. У свою чергу прихильники “Свободи” виступили на її підтримку.

В результаті 8 найактивніших людей з обох боків були доставлені до Подільського райуправління київської міліції для надання пояснень і складання адміністративних протоколів за скоєне правопорушення.