Екс-міністр освіти і науки України Станіслав НІКОЛАЄНКО передав своєму наступнику Івану ВАКАРЧУКУ п’ять професійних порад.

Як передає кореспондент УНІАН, свої поради наступнику С.НІКОЛАЄНКО повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві, на якій він звітував про роботу Міносвіти з 4 лютого 2005 р. по грудень 2007 року.

Зокрема, С.НІКОЛАЄНКО зазначив, що своєму наступникові хотів би порадити і побажати, насамперед, “робити все можливе і неможливе для того, щоб держава не погіршила свого ставлення до освіти та науки”.

Відео дня

Друге побажання, за його словами, це зробити те, чого він не встиг, "але це вже записано в рішенні колегії". Зокрема, йдеться про проблему відбору якісного змісту освіти. “Це те, що ми пишемо в підручниках. Щоб ми не перевантажували своїх дітей, а давали саме те, з чого формується розум”, - додав С.НІКОЛАЄНКО.

За його словами, наступна порада стосується того, що необхідно звернути увагу на природничо-математичну освіту. “Математика потрібна і гуманітарію, і технарю, і іншим. Це логіка. Це добре організований розум”, - додав він.

Четверта порада С.НІКОЛАЄНКА звучить так: сконцентруватися на питаннях виховної роботи, ініціювати передачу цієї функції від Міністерства молоді та спорту Міністерству освіти і науки.

П’ята професійна порада, за його словами, стосується кадрів у міністерстві. “Я порадив би йому не рубати з плеча. Дуже обережно ставитися до тих кадрів, які сьогодні є”, - сказав С.НІКОЛАЄНКО.