Народний депутат від Партії регіонів Юрій МІРОШНИЧЕНКО не виключає, що президія Партії регіонів може рекомендувати Раїсі БОГАТИРЬОВІЙ відмовитися від посади секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві.

Як зазначив Ю.МІРОШНИЧЕНКО, вчорашній указ Президента про призначення Р.БОГАТИРЬОВОЇ секретарем РНБО був «трошки несподіваною новиною».

Відео дня

За його словами, в партії є різні думки з даного приводу, але позиція Партії регіонів буде єдиною, і її буде визначено сьогодні на президії.

При цьому депутат сказав, що присутність опозиції у владі «нами не може бути підтримана, оскільки влада несе відповідальність за стан справ в країні». В той же час він зазначив, що якщо говорити про РНБО як координаційний орган, а не як орган виконавчої влади, то присутність представника опозиції в керівництві РНБО можна сприймати позитивно.

Також Ю.МІРОШНИЧЕНКО зазначив, що «Раїса Василівна як людина досвідчена, як професіонал, безперечно, володіє питаннями, пов’язаними із сферами національної безпеки і оборони».

Крім того, Ю.МІРОШНИЧЕНКО додав, що він позитивно оцінює «мотивації Президента України, тому що в такий спосіб він (Президент України – УНІАН), напевно, хотів створити широкий майданчик для діалогу - йдеться про діалог між коаліцією і опозицією».

Як повідомляв УНІАН, 24 грудня Президент України Віктор ЮЩЕНКО підписав указ про призначення Р.БОГАТИРЬОВОЇ секретарем Ради національної безпеки і оборони України. Водночас лідер Партії регіонів В.ЯНУКОВИЧ заявив, що Р.БОГАТИРЬОВА не давала згоди на призначення її секретарем РНБО. Як сказав В.ЯНУКОВИЧ, “ми ухвалили рішення про перехід до опозиції і це не передбачає нашої участі в керівництві державою. Ми не можемо очолювати державні інститути, які реалізовуватимуть програми, що не співпадають з нашим баченням перспективи України”.

За словами лідера Партії регіонів, “це - принципове питання і, я переконаний, що в такому ставленні до факту появи указу Президента про призначення Раїси БОГАТИРЬОВОЇ секретарем РНБО (без її на це згоди) мене підтримають члени Президії Політради на засіданні 25 грудня”.