Александр Квасневский

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це Кваснєвський сказав в інтерв'ю польському TVP Info.

"Я би йшов у сторону створення чогось, що назвав би урядом національної єдності чи урядом національного порятунку, бо ситуація є драматичною", - сказав він.

Читайте такожАзаров подав у відставку

Відео дня

Кваснєвський зазначив, що такий уряд "необов'язково" повинен очолити один із лідерів української опозиції, а якийсь настільки авторитетний політик, котрий зміг би керувати країною до президентських виборів та гарантувати, що ті вибори відбудуться чесно.

"Чи така особа в Україні є? Думаю, що їх немає занадто багато, навіть дуже мало, але, можливо, вдалося би когось знайти", - сказав він.

Екс-президент Польщі зауважив, що відставка уряду Азарова була однією із перших вимог учасників акцій протесту в Україні та згода влади на неї раніше дозволила б уникнути загострення насилля, яке мало місце.

Читайте такожУ Кличка побоюються, що заява Азарова про відставку може бути «трюком» "Прем'єр Азаров, з яким я мав можливість говорити, сказав, що він подає у відставку для того, аби дати якийсь шанс на знаходження компромісу. На питання, що буде далі - відповідь: не відомо. Це крок у правильному напрямку, але не думаю, що він дозволить вирішити конфлікт", - сказав Кваснєвський.