Давид Жвания

Про це заявив колишній член фракції Партії регіонів у Верховній Раді, а нині поза фракційний народний депутат Давид Жванія, пише Gazeta.ua.

Він нагадав, що профільний комітет підготував Акт про відновлення легітимності конституційного правопорядку в Україні, прийняття якого дозволить повернутися до Основного закону зразка 2004 року. Він підкреслив, що голоси в парламенті для цього є.

"Неминучість цього кроку розуміє опозиція і ті депутати, які вийшли з фракції Партії регіонів чи готові вийти" , - сказав депутат.

Відео дня

При цьому він додав, що залишається відкритим питання, чи поставить спікер парламенту такий Акт на голосування.

"Якщо Володимир Рибак не зрозуміє, що він спікер всієї Верховної Ради, а не особисто президента, тоді не виключаю, що доведеться ставити питання про зміну голови парламенту", - заявив Жванія.

Він також додав, що Акт має бути проголосований на цьому тижні.

Також Жванія підкреслив, що питання про створення тимчасової слідчої комісії по внесенню змін до Конституції - це лише затягування часу.

Як відомо, повернення до Конституції зразка 2004-го року, що фактично означало б звуження повноважень президента, було однією з вимог опозиції під час переговорів з владою.

Завра, 4 лютого, на черговому засіданні Верховної Ради опозиція збирається поставити на голосування підготовлений депутатами-опозиціонерами законопроект про зміну Конституції.