Ilya Ponomarev / facebook.com

Фракція ЛДПР має намір запропонувати Держдумі РФ позбавити мандата Іллю Пономарьова - єдиного депутата, який проголосував проти анексії Криму Росією.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті партії. 

Зокрема, в ньому наголошується, що 7 квітня ЛДПР внесе на розгляд Держдуми подання про визнання втраченими повноважень депутата І. Пономарьова, "оскільки він виступив проти інтересів держави, пішов на поводу у нацистів, охочих розколоти країну".

Відео дня

Читайте такожЖириновський закликає не обмежуватися "шматочком" України, а "рухатися далі"

У ЛДПР впевнені, що таким депутатам не місце в російському Парламенті. 

У той же час, у партії вважають за необхідне попередити решту депутатів, які утрималися при голосуванні за ратифікацію «Угоди про прийняття Республіки Крим в Російську Федерацію і утворення нових суб'єктів», про їх неповну відповідність політичному статусу.

Читайте такожЖириновський закликає до війни з Україною, щоб повернути Януковича

Член фракції «Справедливая Россия», депутат Ілля Пономарьов, коментуючи голосування в Держдумі у своєму Блозі, зазначив, що "Росія зробила велику помилку, яка може виявитися трагічною для братніх народів - російського та українського, а також для всієї ідеї слов'янської єдності, та й що там говорити - для всієї системи світових відносин". 

"У 1994 році уряд Єльцина уклав з урядом України угоду - ми відмовляємося від територіальних претензій на Крим, а Україна відмовляється від ядерної зброї. Недалекоглядну угоду, але тим не менше - ми дали слово. Україна свою частину договору виконала, ми ж її, виходить, банально обдурили. І наша велика країна, яка завжди на міжнародній арені виглядала як захисник правди і справедливості, стає зараз банальним агресором", - підкреслює Пономарьов.