Болгария / ostrova.zp.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України, про це повідомив посол Болгарії в Україні Красімір Мінчев під час зустрічі з міністром охорони здоров’я України Олегом Мусієм.

За словами болгарського дипломата, посольство має якнайшвидше отримати інформацію про кількість таких дітей, аби сформувати групи віком від 8 до 18 років на відпочинок впродовж двох тижнів під час літніх канікул.

Мусій подякував за підтримку та зауважив, що для дітей також важлива психологічна реабілітація, чому може сприяти відпочинок у гірських районах Болгарії.

Відео дня

Читайте також"Артек" відмовився приймати на оздоровлення українських дітей

Мінчев також висловив побажання болгарських фармацевтичних виробників про скорочення термінів реєстрації та перереєстрації лікарських засобів, спрощення сертифікації та лабораторних досліджень ліків, а також подолання непрозорості ціноутворення на ці послуги.

Мусій запевнив болгарського дипломата, що ці пропозиції будуть викладені у новій редакції Закону «Про лікарські засоби», який повністю буде адаптований до норм Євросоюзу, а прозорість усіх процедур для українських та іноземних виробників забезпечить «очистка органів виконавчої влади, що опікуються медичними та фармацевтичним секторами, від корупційних дій».