путин

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу заявив міністр юстиції Павло Петренко.

"Ми вважаємо, що процедура розгляду справ у цьому суді дасть можливість, окрім іншого, поставити питання про притягнення до відповідальності тих посадових осіб Російської Федерації, які давали вказівки в Криму військовим скоювати злочини на території Криму. Тих посадовців Російської Федерації, які давали вказівки фактично обмежувати права наших громадян", - заявив міністр.

Петренко також висловив сподівання, що Верховна Рада у найкоротший термін ратифікує Римський статут.Читайте такожКабмін закликає ВР терміново ратифікувати Римський статут

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України звернувся до Верховної Ради з проханням терміново ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, а до Конституційного суду - з проханням першочергово надати висновок відносно ратифікації Римського статуту.

Довідка УНІАН. 16 березня за військової та політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум щодо самовизначення Криму. За даними голови республіканської комісії з проведення референдуму Михайла Малишева, 1 млн 233 тис. осіб, або 96,77% тих, хто взяв участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

18 березня в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму й Севастополя. Документ підписали президент РФ Володимир Путін і нелегітимний прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, голова розпущеного Верховною Радою України парламенту Криму Володимир Константинов, а також «уповноважений представник міста Севастополь» Олексій Чалий.