Заместитель

Про це сьогодні на брифінгу в Антитерористичному центрі повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко - передає "ОстріВ".

"Контррозвідкою СБУ в рамках антитерористичної операції було затримано громадянин України Перепечаенко Ігор Анатолійович, 1972 р.н., відомий як заступник самопроголошеного мера міста Слов'янськ Донецької області", - зазначила вона.

Також Остапенко додала, що, за даними СБУ, він причетний до організації сепаратистських заходів у Донецькій області, що супроводжувалось насильством над громадянами, погромами і підпалами, знищенням майна. Також відомо, що затриманий причетний до захоплення державних будівель, зокрема Донецької обласної адміністрації, районного відділення внутрішніх справ і СБУ.

Відео дня

Читайте такожСБУ затримала двох громадян України, які працювали на російську розвідку

Повідомляється, що раніше Перепечаенко встановив контакт з членами розвідувально-диверсійної групи ГРУ РФ, яким керує громадянин Росії Ігор Гиркин ("Стрілок"), і сприяв цим особам в організації ними терористичних актів в Донецькій області. Зазначені дії співробітників Спецслужб РФ призвели до загибелі співробітника СБУ під час виконання службових обов'язків.