REUTERS

Про це заявив постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін, передає Радіо Свобода.

"Траса для російського конвою ретельно охороняється місцевими силами самооборони (бойовиками, – Ред.). Ми сподіваємося, що конвой прийде до місця призначення і за сприяння Міжнародного комітету Червоного Хреста буде розподілений нужденному населенню", – зазначив Чуркін.

А таку велику кількість вантажівок, з яких складається "гуманітарний конвой", Чуркін пояснив необхідністю мати запас на випадок поломки.

Відео дня

"Іноді ми маємо речі для підтримки. При перевезенні великої кількості вантажу, який ви хочете поставити, деякі вантажівки з дитячим харчуванням поламалися, тож ви повинні мати запасні вантажівки для доставлення цього вантажу. Коли їде 280 вантажівок, можливо це має сенс, щоб мати кілька порожніх машин, але я не знаю, якщо це дійсно так у цьому випадку", – спробував пояснити постпред Росії при ООН.

Читайте такожПредставники України і РФ в ООН розійшлися в оцінці прибуття в Луганськ вантажівок гумконвою

Нагадаємо, під час розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Путін заявив, що після "очевидних провокацій" з боку України, Росія вирішила направити "конвой" за його призначенням.

Пентагон засуджує входження російського "гуманітарного конвою" в Україну і вимагає негайно відвести вантажівки і персонал з її території.