REUTERS

Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії України з посиланням на зведену інформацію РНБО.

«Протягом останнього тижня у контрольованих російськими найманцями містах Луганської області - Луганськ, Краснодон, Антрацит - загони місцевих «ополченців» та «козаків», неспроможних протидіяти силам АТО, а також причетних до мародерства та бандитизму, замінено на регулярні підрозділи російської армії", - зазначають у РНБО.

Читайте такожУкраїнці масово спамлять сторінку Обами у Facebook: "Путін напав на Україну!"За її інформацією, в населені пункти Перевальськ, Зоринськ, Малоіванівка, Мала Фащівка, Вергуліївка, Розсипне відмічено прибуття підкріплення для терористів, здійснюється облаштування цих міст до довготривалої оборони. Продовжуються мінометні обстріли Дебальцевого з мінометів, встановлених на автомобілях.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, українська влада звинувачує Росію у відкритому військовому вторгненні на півдні Донбасу. Зокрема, надходять повідомлення про блокування міста Новоазовськ російськими військовими.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт написав у себе в Twitter: "Зараз ми вочевидь спостерігаємо бої між регулярними силами Росії та України. Існує чітка назва цього".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним заявила, що треба дати пояснення повідомленням про появу російських військ на території України.

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон і голова Європейської ради Герман ван Ромпей заявили про необхідність чинити тиск на Росію з боку Євросоюзу, щоб домогтися деескалації ситуації на сході України.

У США вважають, що Росія веде прямий контрнаступ у Донецькій і Луганській областях.