До будинку Кличка прийшли нібито силовики / фото УНІАН, Андрій Скакодуб

На вулиці Богдана Хмельницького в Києві до будинку, в якому проживає мер Києва Віталій Кличко, вранці 18 травня під'їхала група озброєних людей в екіпіруванні співробітників правоохоронних органів.

Читайте такожУ ВП відповіли на звинувачення від Кличка щодо тиску на київську владуВони близько години перебувають у під'їзді та поруч з будинком, повідомив на сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

"За словами джерел в мерії, сам Кличко о 7:00 виїхав на тренування, і розминувся з цією групою, приналежність якої поки не встановлена. У квартиру мера поки ніхто не заходить", - пише журналіст.

Відео дня

"Постараємося з'ясувати, що це таке - може, це боротьба з корупцією, організованою злочинністю, ну, або просто навчання йдуть, вирішили зайти в під'їзд і погрітися", - додав Бутусов.

Під'їзд, в якому проживає політик, заповнили озброєні люди в шоломах. Про це повідомляє "Обозреватель" з посиланням на власні джерела. Кличко в цей час був на ранковій пробіжці.

Прес-секретар Кличка Оксана Зінов'єва повідомила каналу "Україна 24", що обшуки в житлі мера Києва наразі не проходять.

За інформацією джерел "Української правди", близько 20 осіб, за попередніми даними СБУ, прийшли додому до Кличка, щоб провести обшуки.

"Близько 20 людей чекають у під’їзді. Попередньо, це СБУ. Поки вони не зайшли нікуди, чекають у під’їзді, бо мер пішов на тренування, вони розминулися. Скоро він повернеться, тоді буде точно зрозуміло, хто це, і з чим вони прийшли – чи є якась ухвала у них абощо", - йдеться у повідомленні УП.  

За даними "Української правди", на місце вже приїхали адвокати мера.

Обшуки в комунальних підприємствах Києва

13 травня правоохоронці провели обшуки в офісному приміщенні комунального підприємства "Київський метрополітен" у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків при проведенні робіт з будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену. Обшуки розпочаті на підставі ухвали суду в рамках розслідування кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків.

Також у ДФС заявили про обшуки в "Київпастрансі", КП "Київавтопутьміст" та інших міських структурах.

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що розцінює обшуки на комунальних підприємствах та в департаментах КМДА як тиск на столичну владу і на нього особисто.

За даними прокуратури, за результатами обшуків на комунальних підприємствах та в департаментах Київської міськдержадміністрації слідчі повідомили про підозру 11 особам.